Blogs

Edelstenen

Edelstenen zijn gesteente die voorkomen  in vele vormen, kleuren en groottes. Zo kennen we allemaal bv. wel de diamant, deze  ontstaat diep in de aardkorst en is vaak als een briljant geslepen in 57 facetten. 

Lees meer »

Atelier

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we de atelier in een nieuw jasje hebben gestoken. De vorige ruimte werd te klein en had nood aan een grondige verbouwing. Dus staken we de handen uit de mouwen en besloten we een muur uit te breken (grote schuur) waardoor de ruimte een heel stuk groter werd. Het was heel veel en heel hard werken. Maar op een goede 14 dagen tijd hebben we de muren gestuukt, geschilderd, plafond en lampen aangebracht, een nieuwe vloer gelegd, een paar oude meubels opgeknapt en een paar nieuwe meubels toegevoegd en voilà een grotere en nieuw atelier was weer klaar voor gebruik. Nu bijna een jaar later ben ik nog steeds heel happy met m'n nieuwe atelier. Naast meer ruimte geeft het me ook meer rust, want alles heeft nu een vast plekje en het oogt niet druk en rommelig meer, althans niet voor mij, haha.  

Lees meer »

Hoe meet je thuis je ringmaat op?

Neem een bestaande ring die goed van maat is en leg deze op een liniaal of meetlint. Meet tussen de ringband de millimeters op ( de diameter, zie foto onderaan) Als deze bv. 16,5 mm in binnendiameter is tussen de ringband, dan is de ringmaat 16,5mm of ook wel maat 52 genoemd. 

Lees meer »

Cadeaubon

Ben je nog op zoek naar een leuk en uniek cadeau? Zoek niet verder en geef een cadeaubon van An's Bijoux. Deze bon is 1 jaar geldig en kan ingeleverd worden voor de sieraden in de webshop en atelier of een workshop. De bon is te verkrijgen via de webshop of in de atelier. Wanneer je graag de bon wil komen ophalen, neem dan even contact op want de atelier is niet geopend op vaste tijden. Zijn er vragen? Stuur  vrijblijvend een mailtje naar info@ansbijoux.nl 

Lees meer »

Wat doet een goudsmid?

Een goudsmid is simpel gezegd een metaalbewerker en met name gespecialiseerd in het maken van kleine sieraden en kleine objecten. Deze kunnen vervaardigd worden uit zilver, goud, platina en vele andere materialen. 

Lees meer »